40631
Book
In basket
Jak czytać i rozumieć etykiety / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2023. - 126, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także- a może przede wszystkim- informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in. jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na róznego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. Z ksiązki dowiesz się: jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności, jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować.
Availability:
Wypożyczalnia Odolanów
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Dietosfera.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 126-[127].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again